måndag 22 februari 2010

Storebro 34

STORÖ 34 1981

P-wooden sågas först grovt bort i stora sjok.
Rivning av däck STORÖ 34. Mycket svårrivet allt spikat ordentligt med rostfrikamspik. Ett stort problem med båtar liknande Storö 34 är att båten är byggd i en produktionslina där tid och pengar fått styra. Hela den kraftiga ruffen är monterad uppepå däcket. Det innebär att vid däcksbyte får man trolla lite och hitta på egna lösningar. Till höger i bilden ses en ny kontra däcksbalk som skarvar gamma och ny p-wood under ruffen. Alla hörnstolpar har fått en hel del fukt i sig så nederändan byter vi.
Ett antal nya balkar tillverkas.

STORÖ 34 1981

Vi har en Storö 34 inne för däcksbyte. Båtens däck har börjat och läcka. Fernissan har svårt att sitta fast då det hela tiden drar in fukt. Det är alltid skönt när beslut visar sig rätt, ruttet, se bilden ovan.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Hej jag har en storö 1 från 64 och jag har samma problem med min läckande däck som gjort att virke under fördäcket ruttnat. Så min fråga är vad detta kostar kostar på ett ungefär min båt är 28 fot så lite mindre är 34an.

Mvh Tommy

Unknown sa...

Hej har en storö 1 med akter ruff bygd 1959 det är bara 2 st tillverkade jag har samma problem vad skulle det kosta ungefär fördäcket har ruttnat

Unknown sa...

Hej har en båt byggd 58-59 okänd om den är en storö. Men väldigt likt. Ska vara en av två byggda. 34 fot mahogny

Unknown sa...

N