tisdag 18 februari 2014

Svenska träbåtar

Vackra träbåtstryck från den prisbelönta boken "Svenska träbåtar" visas på pappersbutiken Antalis. 

Utställningen hänger i Antalis butik och showroom, Birger Jarlsgatan 23, under perioden
18/2-28/2.(återkommer om texakt tid senare idag)

Illustrationerna är gjorda av Joachim Petterson, frilansande Art Director, formgivare och adjungerad lärare på Grafiska Institutet.

Reprografier och poster kan du beställa på designshop.tictail.com

Hösten 2003 kom ”Svenska träbåtar” ut på Albert Bonniers förlag. Snart efter utgivningen försvann samtliga illustrationer i en datorkrasch. Varken förlag, tryckeri eller repro verkade ha kvar kopior av originalfilerna. Men efter lite efterforskningar lagom till bokens 10-årsjubileumet 2013, och planerna att ge ut en andra upplaga, dök illustrationerna upp i en glömd server hos repron. Nu finns alla båtar återigen samlade reproducerade på en poster i begränsad upplag, inklusive den ej tidigare publicerade Campingbåten. 

”Svenska träbåtar” belönades med Svenska Publishingpriset 2004 som bästa fackbok och fick hedersomnämnande i Svensk Bokkonst 2003. 

Den första utgåvan är slutsåld sedan länge men går att köpa som e-bok och även att låna på på vissa bibliotek, i tryckt format. Det du inte kan uppleva i e-upplagan är den förföriska tjärdoften.

Är du intresserad av en eventuell andra pappersupplaga eller få annan information om boken kan du lämna din adress på svenskatrabatar.se

Jocke Petterson
Senior Art Director & designer
/////////////////////////////////////////////////////////////
Honey Design Stockholm AB

Besök gärna vår WEBSHOP

Inga kommentarer: